Mäntsälästä löytyy monia paikkoja joissa ulkoiluun voi helposti yhdistää pientä tai vähän isompaakin treenaamista. Paikat ovat tietysti ilmaisia liikuntapaikkoja tai leikkipuistoja ja niitä on useita ympäri Mäntsälää. Tässä yksi niistä, Senioripuisto, jossa tosin harjoittelee hyvin niin nuori, aikuinen kuin seniorikin. Senioripuiston löytää läheltä terveyskeskusta, Kaakkumäentieltä. Sen läheisyydessä on myös muita ulkoilu mahdollisuuksia, esimerkiksi joenvartta myötäilevä kävelytie menee aivan vierestä ja kuntoportaat ovat myös lähistöllä. Treeni senioripuistossa soveltuukin tosi hyvin mahdollisuuksiensa ja sijaintinsa puolesta esimerksi juoksu tai kävelylenkkiin yhdistetyksi treeniksi tai lasten kanssa ulkoilun yhteydessä tehtäväksi treeniksi. Lapset kun löytävät varmasti paljon puuhaa itse puistossa ja sen vieressä olevasta Kaakkumäestä.

Videolla pieni esimerkki miten senioripuistossa voi harjoitella tehokkaan treenin. Tämä on vain esimerkki joten liikkeitä voi keksiä ja soveltaa oman tason ja mieltymyksen mukaan, tärkeintä on että juuri sinä tunnet tekemisen ja treenin sopivaksi sekä mieluisaksi. Tässä vielä ohjeet kevennettyihin versioihin videon liikkeistä.

Pallonheitossa jos heittäminen tuntuu liian raskaalta voit kyykyssä käynnin jälkeen ojentaa pallon suorille käsille sitä heittämättä.

Penkille nousussa voit valita matalamman tason jolle nouset. Puistosta löytyy useita korokkeita ja tasoja jolle voit nousut myös tehdä penkin sijaan.

Punnerruksen voit tehdä kevennettynä esimerkiksi pallonheitto seinää vasten, jolloin asento on enemmän pystyssä ja punnerrus on kevyempi tehdä. Karkeasti ottaen mitä kauempana jalat on nojattavasta tangosta/seinästä sitä raskaampi punnerrus on tehdä.

Vedossa voit valita korkeammalla olevan tangon, puiston monista tangoista. Tällöin asentosi on enemmän pystyssä ja vetoharjoite kevyempi tehdä. Mitä enemmän olet tangon alla, kuten esimerkiksi videossa, sitä raskaampi vetoharjoite on.

Kyykyn voit tehdä myös kahdella jalalla ja tasamaalla, jos yhden jalan versio on liian haastava. Jos haluat keventää liikettä ja samalla varmistua että liikerata on kyykyssä hyvä, uskalla nojata tarpeeksi taakse, melkein käsillä tangosta hieman roikkuen.

Hyppyjä pöydälle ei välttämättä tarvitse tehdä, mutta muistetaan että nopean liikkeen harjoittelu, josta hyppy hyvin menee, on tärkeää kaikenikäisille. Voit kuitenkin vaihtaa pöydille hyppimisen seuraavana tulevan videon ohjeisiin, jossa tutustutaan kuntoportaisiin ja siellä harjoitteluun.

Mukavia treenejä ja kommentoi ihmeessä, jos sinulla on hyvä paikallinen ulkoliikuntapaikka tiedossa, joka olisi hyvä myös muiden tietää. Tiedä vaikka kävisin videon sieltä myös tekemässä.