”Kerrassaan hyvää
ja ammattitaitoista palvelua”

Fysioterapia

Fysioterapeutti on laillistettu ammattihenkilö ja liikkumisen asiantuntija. Fysioterapeutti hoitaa turvallisesti kaikenikäisiä ihmisiä ja on tarvittaessa tukena kaikissa elämän vaiheissa, aina silloin, kun kehon toimista on häiriintynyt rasituksen, vaurioitumisen tai käyttämättömyyden vuoksi. Esimerkiksi kasvuspurtteja ottava, urheileva nuori hyötyy usein jo kertakäynnistä fysioterapeutin ohjauksessa. Vaikeavammaisen elämässä fysioterapeutti taas on usein tärkeä tukihenkilö ja rinnalla kulkija.

Fysioterapian tarkoituksena on ylläpitää ja edistää toimintakykyäsi sekä kykyäsi liikkua. Alkukartoituksessa arvioidaan liikkumista ja toimintakykyä sekä niissä mahdollisesti ilmeneviä ongelmia.

Ilmeneviä ongelmia voi olla muunmuassa niskahartiaseudun, selän tai raajojen erillaiset lihas tai nivel peräiset vaivat sekä erilaiset kiputilat esimerkiksi lonkassa, polvessa, nilkassa tai käsissä.

Toimintakyvyn arvion perusteella laaditaan henkilökohtainen tavoite. Tavoite voi olla kivun lievitys, toimintakyvyn ja liikkumisen edistäminen tai suorituskyvyn parantaminen ja vammojen ennaltaehkäisy.

Fysioterapialla voidaan myös ennaltaehkäistä esimerkiksi sairauden tai ikääntymisen aiheuttamaa toimitakyvyn heikkenemistä. Fysioterapiassa käytetään ohjattua fysioterapeuttista harjoittelua, venytyksiä, hierontaa sekä nikama ja nivel käsittelyjä. Kivun lievitykseen käytetään fysikaalisia hoitoja, kuten sähkö-, lämpö- ja kylmähoitoja.

Fysioterapialla hoidetaan myös pidempi aikaisia liikunta ja toimintakyvyn heikkenemisiä, jotka voivat aiheutua esimerkiksi sairaudesta tai tapaturmasta. Tälläisiä voivat olla erillaiset neurologiset sairaudet, aivohalvaukset, selkäydinvammat tai lihassairaudet. 

Hoito suunnitellaan aina asiakkaan ja muiden hoitavien tahojen kanssa yhdessä niin että terapiasta tulee mahdollisimman yksilöllistä ja tehokasta. Tavoitteena että asiakas pystyy elämään hyvää elämää parhaalla mahdollisella tavalla.

Teemme fysioterapiaa lääkärin hoitomääräyksellä, mutta voit toki tulla meille myös ilman lähetettä.