”Migreeni oireisiin kaivattu apu”

Akupunktio

Länsimaisessa akupunktiossa keskitytään hoitamaan tuki- ja liikuntaelimien kiputiloja ja se toimii erinomaisena lisänä fysioterapeuttisessa hoidossa. Akupunktiossa stimuloidaan kehon akupisteitä siihen tarkoitetuilla akupunktioneuloilla. Stimulaatio käynnistää kehon omia kivunlievitysmekanismeja, lisääntyneen välittäjäaineiden tuoton sekä keskushermostollisen vaikutuksen avulla. Tämän takia akupunktiota voidaan myös käyttää stressin lievitykseen ja rentouttavana hoitomuotona. 

Akupunktioneulojen sijoittelussa voidaan käyttää myös trigger pisteitä jolloin saadaan tehokkaasti vaikutettua paikallisiin lihaskireyksiin sekä kipuihin. Trigger pisteet voivat myös aiheuttaa heijastekipua ympäröiviin kudoksiin paikallisen lihaskireyden lisäksi. Monesti akupunktiohoidossa käytetään yhdistelmänä niin trigger- sekä akupisteitä, halutun lopputuloksen ja tarpeen mukaan. Akuneulan pistäminen tuntuu pieneltä nipisykseltä ja pistämisen jälkeen itse neula ei tunnu ollenkaan. Monesti ensikertalainen ihmettelee kuinka vähän pistäminen tuntuukaan.

Akupunktion ensi käyntiin kuuluu haastattelu ja tutkiminen sekä tarvittaessa manuaalista käsittelyä akupunktion lisäksi. Manuaalista käsittelyä kuten nivel mobilisaatioita käytetään aina tarpeen mukaan akupunktion lisänä. Hoitojakso tulisi olla ainakin 3-5 kerran pituinen, jotta vaikutus olisi halutunlainen. Ensi kerta akupunktiota voi joissakin tapauksissa hetkeksi vahvistaa kipuja, mutta seuraavien kertojen jälkeen tätä harvemmin enää esiintyy ja kiputilat alkavat lievittymään. 

Akupunktion hoitokohteita:
  • Päänsärky ja migreeni
  • Purennan ongelmat ja narskuttelu
  • Hermosäryt ja pitkittyneet kiputilat
  • Lihaskireydet sekä lihas tai nivel kivut
  • Myofasciaaliset kiputilat
  • Tenniskyynärpää ja vastaavat kiputilat